Menu
En Taliban-soldat utstasjonert ved en sikkerhetskontroll i Kabul i forrige måned. Illustrasjonsfoto: Petros Giannakouris / AP / NTB

USA og 20 land med Taliban-fordømmelse etter utenomrettslige henrettelser

Med USA i spissen stiller EU og 20 land seg bak en felles fordømmelse av Taliban etter utenomrettslige henrettelser i Afghanistan. Norge er ikke blant landene.

Av NTB | 05.12.2021 02:43:46

Politikk: – Vi er dypt bekymret etter meldinger om utenomrettslige henrettelser og tvungne forsvinninger av tidligere medlemmer av afghanske sikkerhetsstyrker, slik blant annet Human Rights Watch har dokumentert, står det i uttalelsen som USAs utenriksdepartement har sendt ut.

Utenomrettslige henrettelser og tvangsforsvinninger står i strid med amnestiet som Taliban tidligere har lovet å gi tidligere medlemmer av Afghanistans sikkerhetsstyrker, påpeker USA, EU og de øvrige landene som står samlet bak uttalelsen.

Underskriverne krever rask etterforskning slik at de som står bak, blir stilt til ansvar, og for å hindre flere henrettelser og forsvinninger.

– Vi kommer til å fortsette å vurdere Taliban i lys av deres handlinger, skriver USA, EU, Australia, Belgia, Bulgaria, Canada, Danmark, Finland, Frankrike, Japan, Nederland, New Zealand, Nord-Makedonia, Polen, Portugal, Romania, Spania, Storbritannia, Sverige, Sveits, Tyskland og Ukraina.

(©NTB)

Flere nyheter: