Menu
Samtidig som bistandsbeløpet ble offentliggjort, bekreftet Det hvite hus i en uttalelse at president Joe Biden støtter en tostatsløsning i Midtøsten-konflikten. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

USA lover nesten 2 milliarder kroner i bistand til palestinerne

USA har gjenopptatt bistanden til palestinerne, som ble stanset av Donald Trump. Biden-regjeringen lover 235 millioner i bidrag til palestinerne.

Av NTB | 07.04.2021 20:54:17

Politikk: 150 millioner dollar skal gå til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). I tillegg kommer 75 millioner dollar i økonomisk bistand til Vestbredden og Gazastripen, og 10 millioner til fredsbyggende tiltak.

Tidligere har Biden-regjeringen lovet 15 millioner dollar til vaksinering mot covid-19 i de palestinske områdene.

USAs utenriksminister Antony Blinken sier i en uttalelse at bistanden er i tråd med amerikanske interesser og verdier.

Samtidig som bistandsbeløpet ble offentliggjort, bekreftet Det hvite hus i en uttalelse at president Joe Biden støtter en tostatsløsning i Midtøsten-konflikten. Biden formidlet dette onsdag i en telefonsamtale med Jordans kong Abdullah.

UNRWA ble etablert i 1948 og bistår i dag rundt 5,5 millioner palestinske flyktninger på Vestbredden og Gazastripen, samt i Jordan, Syria og Libanon.

USA har i alle år vært UNRWAs største bidragsyter, men president Donald Trump kuttet i 2018 all støtte for å legge press på palestinske myndigheter.

(©NTB)

Flere nyheter: