Menu
Biden-administrasjonen jobber med å innføre krav om at alle som vil reise til landet, først må vaksinere seg mot covid-19. Her står turister i kø ved sikkerhetssjekken ved flyplassen i Colorados delstatshovedstad Denver. Foto: David Zalubowski / AP / NTB

USA jobber med vaksinekrav ved innreise

Biden-administrasjonen jobber med å innføre krav om at utlendinger som vil reise til USA, må være vaksinert mot covid-19, ifølge nyhetsbyråene AP og AFP.

Av NTB | 05.08.2021 00:16:35

Økonomi og næringsliv: Kravet vil komme som del av administrasjonens trinnvise plan for å lette innreisereglene for utlendinger. Det er foreløpig ikke satt opp noen tidslinje for når kravet vil innføres, da myndighetene fortsatt jobber med hvordan og når man trygt kan gå tilbake til vanlig reisevirksomhet.

AP skriver at det trolig kun vil gis få unntak for vaksinekravet, men ikke noe om hvem disse unntakene vil gjelde for. Biden-administrasjonen har innført og holdt fast ved strenge reiserestriksjoner og vist til spredningen av deltavarianten.

Reglene som gjelder nå, sier at utlendinger som har vært i Kina, Schengen-området, Storbritannia, Irland, Brasil, Sør-Afrika og India i løpet av de siste 14 dagene ikke får innreise til USA.

Alle som reiser til USA, må – uavhengig av om de er vaksinert eller ei – kunne vise til negativt resultat fra en covid-19-test avlagt innen tre dager før flyreisen til landet startet.

Flere har presset på for lettelser, blant dem luftfarten og reiselivsnæringa. Blant annet har folk hevdet at restriksjonene ikke er forholdsmessige, særlig da smittesituasjonen i USA per nå er verre enn i mange av landene innreise ikke er tillatt fra.

(©NTB)

Flere nyheter: