reklame
Menu
Israel har ikke skrinlagt planene om å annektere Vestbredden tross avtalen med Emiratene, fortalte USAs ambassadør til Israel David Friedman på president Donald Trumps daglige pressekonferanse fra Det hvite hus. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix

USA: Israel planlegger fortsatt annektering av Vestbredden

Israel har ikke skrinlagt planene om å annektere Vestbredden tross avtalen med Emiratene, sier USAs ambassadør til Israel.

Av NTB | 14.08.2020 02:02:41

Politikk: Torsdag ble den kjent at Emiratene og Israel inngår en avtale om å normaliserer forholdet seg imellom.

Landene etablerer fullverdige diplomatiske bånd, og Israel stanser inntil videre annekteringen av deler av Vestbredden. Planene er derimot ikke skrinlagt, sier USAs ambassadør til Israel David Friedman.

– Det er ikke utelukket, det er bare noe som er blir utsatt til vi har forsøkt alle muligheter for å skape fred, sa Friedman på en pressekonferanse sammen med president Donald Trump.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu bekreftet torsdag kveld at det ikke er aktuelt å endre planen om å annektere deler av Vestbredden, tross avtalen med Emiratene.

– Det er ingen endringer i min plan om å utvide suvereniteten, vår suverenitet i Judea og Samaria, i full koordinering med USA, sa Netanyahu.

Judea og Samaria er det bibelske navnet på den okkuperte Vestbredden.

Avtalen Emiratene og Israel, som er fremforhandlet med USAs hjelp, blir underskrevet i Det hvite hus om tre ukers tid, ifølge Trump.

(©NTB)

Flere nyheter: