Menu
USA innfører sanksjoner mot fire sentrale støttespillere av Nicaraguas president Daniel Ortega (bildet), blant dem datteren. Ortegas kone Rosario Murillo (t.v.) er visepresident i landet. Foto: AP / NTB

USA innfører sanksjoner mot Daniel Ortegas datter

USA innfører sanksjoner mot fire støttespillere av Nicaraguas mangeårige president Daniel Ortega, blant dem datteren Camila Antonia Ortega Murillo.

Av NTB | 09.06.2021 23:37:37

Politikk: President Joe Bidens administrasjon anklager de fire for å bidra til regimets undergraving av demokratiet og brudd på menneskerettighetene i landet.

– President Ortegas handlinger rammer nicaraguanerne og driver landet enda dypere inn i tyranni, sier Andrea Gacki, som leder sanksjonskontoret i det amerikanske finansdepartementet.

– USA vil fortsette å eksponere dem som fortsetter å lukke øynene for folkets vilje, legger hun til.

Beslutningen om å sette de fire på sanksjonsliste er et svar på at regimet i Managua nylig pågrep fire mulige presidentkandidater som dermed ikke kan delta i valget i november.

USA krever øyeblikkelig løslatelse av de fire, samt av andre opposisjonelle og aktivister som er pågrepet de siste ukene.

Ortegas datter har i flere år vært en nær rådgiver av faren og moren, visepresident Rosario Murillo, og hun leder en TV-kanal som ifølge USA driver propaganda for regimet.

Foruten henne er også Nicaraguas sentralbanksjef Leonardo Ovidio Reyes Ramirez, nestlederen i nasjonalforsamlingen, Edwin Ramon Castro Rivera, og generalen Julio Modesto Rodriguez Balladares satt på den amerikanske sanksjonslista.

(©NTB)

Flere nyheter: