Menu
USA opplyser at de vil forlenge de strenge sanksjonene mot Iran i 60 dager, til tross for at FNs høykommissær for menneskerettigheter forrige uke ba om at de oppheves. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix

USA forlenger sanksjonene mot Iran i 60 dager

USA har besluttet å forlenge de strenge sanksjonene mot Iran i ytterligere 60 dager, opplyser Utenriksdepartementets talsperson mandag kveld.

Av NTB | 31.03.2020 03:47:14

Politikk: På Twitter skriver Morgan Ortagus at de følger utviklingen i Irans atomprogram nøye, og at USA kan justere sanksjonene når som helst.

– Irans fortsatte utvidelse av kjernefysiske aktivitet er uakseptabelt. Regimets kjernefysiske utpressing er blant de største truslene mot internasjonal fred og sikkerhet, heter det fra departementet.

– Som Donald Trump sa, Iran vil aldri få lov til å ha et atomvåpen, skriver Ortagus.

Erklæringen kommer en uke etter at FNs høykommissær for menneskerettigheter Michelle Bachelet ba om at sanksjonene mot Iran lettes eller oppheves for å ikke hindre det medisinske arbeidet i det koronarammede landet.

Hittil er det meldt om 41.495 smittetilfeller og 2.757 dødsfall. Det kan være store mørketall.

Myndighetene sa allerede midt i mars, da de hadde i overkant av 13.000 smittede, at utbruddet kan være mer enn landets helsetjenester kan klare å håndtere, ikke minst når landet også er rammet av USAs sanksjoner.

(©NTB)

Flere nyheter: