Menu
Det hvite hus' pressesjef Jen Psaki advarer om at USA ikke vil nøle med å innføre sanksjoner mot dem som hindrer nødhjelp i å komme fram. Foto: Evan Vucci / AP / NTB

USA fordømmer Etiopias utvisning av FN-topper

USA fordømmer i «sterkest mulige ordelag» Etiopias utvisning av sju FN-ansatte som jobber for å avverge en humanitær katastrofe i landet.

Av NTB | 30.09.2021 21:22:33

Ulykker og naturkatastrofer: Det hvite hus’ pressesjef Jen Psaki sier USA ikke vil nøle med å innføre sanksjoner mot «dem som hindrer humanitær bistand».

Etiopias beslutning om å «utvise ledelsen av alle FN-organisasjoner som er involvert i de pågående humanitære operasjonene», mangler sidestykke, tilføyer Psaki torsdag.

Etiopias utenriksdepartement anklager FN for å blande seg inn i landets indre anliggender og har gitt FNs nødhjelpskoordinator og seks andre en frist på 72 timer til å forlate landet.

Det skjer mens presset fra verdenssamfunnet øker på Etiopias regjering som følge av blokaden i krigsherjede Tigray, der FN har slått alarm om den verste sultkatastrofen verden har sett på ti år.

(©NTB)

Flere nyheter: