Menu
Trump-tilhengere tok seg onsdag inn i Kongressen i USA samtidig med at Senatet formelt skulle avgjøre at Joe Biden er USAs neste president og skal innsettes om to uker. Foto: Jose Luis Magana/ AP/ NTB

USA-ekspert: Trump kan ha hatt plan om å forsinke prosessen

USA-ekspert Svein Melby tror president Donald Trump kan ha hatt en plan om å egge til opprør for å forsinke prosessen med å overgi makten til Joe Biden.

Av NTB | 06.01.2021 23:09:10

Krig og konflikter: Seniorrådgiver Svein Melby ved Institutt for forsvarsstudier er ekspert på amerikansk sikkerhetspolitikk. Da demonstranter tok seg inn i Kongressen i Washington onsdag kveld, omtalte Melby det som galskap, men at det ikke var uventet at noe slik kunne skje. Flere titalls tusen Trump-tilhengere hadde samlet seg utenfor bygningen mens Senatet formelt skulle godkjenne Joe Biden som USAs neste president.

– Jeg tror Trump kan ha hatt dette som en plan i bakhodet hele veien. Han har egget mobben til å lage spetakkel for å forsinke prosessen, sier Melby til Aftenposten.

På bakgrunn av bildene av demonstrantenes framferd sier Melby at scenene som utspiller i gatene Washington kan se ut som «en etappe i et kupp».

(©NTB)

Flere nyheter: