Menu
President Donald Trump (t.v.), presidentkandidat Joe Biden (t.v.) og ordstyrer Chris Wallace under debatten i Cleveland. Foto: Olivier Douliery / Pool / AP / NTB

USA-ekspert: – Tror ikke Trump fikk mange nye velgere

Mange seere var trolig skuffet over Donald Trumps oppførsel i debatten mot Joe Biden, mener USA-ekspert Alf Tomas Tønnessen.

Av NTB | 30.09.2020 09:23:01

Politikk: Deler av debatten var sterkt preget av deltakerne snakket i munnen på hverandre. Tønnessen slår fast at Trump var verst når det gjaldt avbrytelser og usakligheter.

– Jeg tror ikke Trump vant mange nye velgere, sier han til NTB.

Det kaotiske preget på ordskiftet kan slå ut på ulike måter, avhengig av hvordan ulike seere vurderer det. Men mange var trolig skuffet over Trumps opptreden, tror Tønnessen, som er førsteamanuensis ved Universitetet i Agder.

Av viktige temaer trekker han fram nominasjonen av Amy Coney Barrett som ny høyesterettsdommer.

Det konservative flertallet i USAs høyesterett kan få betydning blant annet for abortlovgivningen og helsereformen Obamacare. I debatten advarte Biden om at helsereformen nå står i fare.

Tønnessen er enig i dette og sier det er en reell mulighet for at reformen oppheves hvis det utnevnes en ny dommer som befinner seg til høyre i det politiske landskapet.

I en annen sekvens i debatten ble Trump spurt om han ville ta avstand fra hvit makt-tilhengere og militsgrupper – noe han ikke gjorde.

– Han prøver å søke støtte fra ytterliggående, men uten å framstå som rasistisk selv. Det er en krevende balansegang, fastslår Tønnessen.

(©NTB)

Flere nyheter: