Menu
USA ber Honduras utlevere tidligere president Juan Orlando Hernandez, som gikk av i januar og er knyttet til narkotikasmugling. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

USA ber Honduras utlevere tidligere president

USA ber Honduras utlevere tidligere president Juan Orlando Hernandez, som gikk av i januar og skal være knyttet til narkotikasmugling.

Av NTB | 15.02.2022 05:12:41

Politikk: Honduras’ utenriksdepartement tvitret tidligere at det amerikanske utenriksdepartementet hadde kontaktet høyesterett i landet og bedt om pågripelsen av en ikke-navngitt honduransk politiker, med hensikt til utlevering.

Honduras’ visepresident Salvador Nasralla bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at det er snakk om Hernandez, og politi og soldater har omringet nabolaget rundt boligen hans mandag kveld. Det er uklart hva han siktes for av amerikanerne.

Rettssystemet er svakt i gjennomkorrupte Honduras, og det er amerikanske myndigheter som gjentatte ganger har koblet Hernandez til narkotikasaker. Det har vært spekulasjon i månedsvis om han ville bli siktet i USA, der broren i fjor ble dømt til livstid for narkotikasmugling, da presidentperioden gikk ut.

Ifølge det amerikanske justisdepartementet har Hernandez finansiert deler av sin valgkamp med penger fra narkotikabander, noe han bestrider.

(©NTB)

Flere nyheter: