Menu
USA beklager at iranerne ble «nektet en fri og rettferdig valgprosess» i presidentvalget fredag, der ultrakonservative Ebrahim Raisi (til høyre) vant. Her svarer han på spørsmål fra pressen sammen med nåværende president Hassan Rouhani. Foto: Det iranske presidentskapet via AP / NTB

USA beklager at iranerne ble «nektet et fritt og rettferdig» valg

USA beklager at iranerne ikke fikk lov til å delta i en «fri og rettferdig valgprosess» i presidentvalget, der ultrakonservative Ebrahim Raisi (60) vant.

Av NTB | 19.06.2021 23:38:56

Politikk: – Iranerne ble nektet retten til å velge sine egne ledere i en fri og rettferdig valgprosess, sa en talsperson for USAs utenriksdepartement til nyhetsbyrået AFP.

Talspersonen sa videre at USA vil fortsette forhandlingene over Irans atomprogram, og jobbe sammen med allierte og partnere.

Raisi erstatter den mer moderate Hassan Rouhani (72), som gikk i en dialog med Vesten som endte i atomavtalen mellom Iran, USA og andre vestlige land.

Rekordlave 48,8 prosent av de stemmeberettigede deltok i fredagens valg, etter at opposisjonelle både i og utenfor landet hadde oppfordret til boikott.

(©NTB)

Flere nyheter: