Menu
Amerikanske myndigheter slår kraftig tilbake mot det som omtales som en russisk feilinformasjonskampanje rettet mot koronavaksiner produsert i USA. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB

USA anklager Russland for vaksine-propaganda

Amerikanske myndigheter slår kraftig tilbake mot det som omtales som en russisk desinformasjonskampanje rettet mot koronavaksiner produsert i USA.

Av NTB | 09.03.2021 04:23:15

Medisin og helse: Innenriksdepartementets overvåkingssenter, som blant annet følger med på utenlandsk propaganda, hevder russisk etterretning sto bak en kampanje på fire nettsteder.

Sidene inneholdt «feilinformasjon om to vaksiner som er blitt godkjent av FDA», sier departementets talsperson Ned Price med henvisning til det amerikanske mat- og legemiddeltilsynet.

– Det er veldig tydelig at Russland bruker gamle triks og ved å gjøre det potensielt setter folks liv i fare ved å spre feilinformasjon om vaksiner vi vet at redder liv hver dag, sier Price.

Ifølge avisen Wall Street Journal forsøkte nettsidene å villede om risikoen ved å ta den amerikanskproduserte Pfizer-Biontech-vaksinen i et forsøk på å øke oppslutningen om den russiske vaksinen Sputnik V.

(©NTB)

Flere nyheter: