Menu
USAs justisminister Merrick Garland gikk hardt ut mot Kina under en pressekonferanse mandag. Foto: The New York Times / AP / NTB

USA anklager Kina for forsøk på å undergrave det amerikanske rettsvesenet

USA har siktet 13 kinesiske statsborgere for spionasje, trusler og forsøk på å stjele høyteknologi på vegne av kinesisk etterretning.

Av NTB | 24.10.2022 20:11:03

Politikk: USAs justisminister Merrick Garland anklaget på en pressekonferanse mandag Kina for å forsøke å undergrave det amerikanske rettsvesenet. Anklagene har bakgrunn i tre separate etterforskninger.

– Regjeringen i Kina forsøkte å blande seg inn i rettighetene og frihetene til enkeltpersoner i USA, og å undergrave vårt rettsvesen som beskytter disse rettighetene, sa Garland.

To av de siktede, identifisert som Gouchun He og Zheng Wang, vervet ifølge siktelsen en person med tilknytning til amerikansk påtalemyndighet. Formålet skal ha vært å skaffe informasjon om saken USA har anlagt mot den kinesiske telegiganten Huawei og påvirke utfallet av saken.

Vedkommende skal ha mottatt rundt 640.000 kroner i kryptovalutaen Bitcoin, men var dobbeltagent og rapporterte løpende til FBI.

Garland og FBI-sjef Christopher Wray gikk hardt ut mot kinesiske myndigheter på mandagens pressekonferanse.

– Vi kommer aldri til å godta forsøk fra utenlandske makter på å undergrave den amerikanske rettsstaten, sa Garland.

Flere nyheter: