Menu
En gruppe rådgivere til USAs smittevernetat CDC anbefaler at det tas i bruk to oppdaterte koronavaksiner for å hanskes med en ventet økning i omikronsmitten i vinter. Det er snakk om koronavaksinene til Pfizer og Moderna. Foto: Pfizer via AP / NTB

USA anbefaler omikron-vaksine

Et amerikansk rådgiverpanel anbefaler at folk får oppdaterte koronavaksiner for å begrense en bølge med omikronsmitte som ventes i vinter.

Av NTB | 02.09.2022 00:50:43

Medisin og helse: Vaksinene er oppdaterte versjoner av mRNA-vaksinene til Pfizer og Moderna.

De er sammensatt av halvparten av den originale vaksinene og halvparten spesialtilpasset for omikronvariantene BA. 4 og BA. 5, som nå står for nesten alle koronatilfeller i USA.

Ekspertpanelet var usikre på hvem som skal få boosterdosene og når, da det kun er en noe justert vaksine som er blitt testet til nå, og ikke den eksakte oppskriften de nå går inn for.

Til slutt ble de enige om at vaksinen er det beste alternativet nå, da det fortsatt registreres titusenvis av smittetilfeller og rundt 500 koronarelaterte dødsfall i USA hver dag.

Rådgiverpanelet gir råd til USAs smittevernetat CDC, og det ventes at etaten innfører anbefalingen snart. Deretter kan vaksineringen begynne, og det ventes at flere millioner doser når vaksinasjonssentrene innen 5. september.

(©NTB)

Flere nyheter: