Menu
Edinson Cavani ble straffet for upassende ordbruk på sosiale medier av FA. Det er en uruguayansk språkinstitusjon uenig i. Foto: Laurence Griffiths / Pool via AP / NTB

Uruguayansk språkinstitusjon om FAs Cavani-straff: «Uvitenhet»

Det engelske fotballforbundet (FA) straffet Edinson Cavani etter en kommentar på sosiale medier. Det burde han ikke blitt, mener en språkinstitusjon i Uruguay.

Av NTB | 02.01.2021 12:38:02

Sport: Manchester United-spissen Edinson Cavani fikk en straff på tre kampers karantene og ble ilagt en bot på 100.000 pund etter å ha takket for en gratulasjon av en supporter med «Gracias, negrito».

– En kommentar på spillerens Instagram-konto var fornærmende, nedsettende, upassende og egnet til å sette fotballen i vanry, skrev FA i begrunnelsen for straffen.

Academia Nacional de Letras, som er en institusjon som spesialiserer seg på det spanske språket i Uruguay, er ikke enig i straffen.

– FA har vist tegn til stor uvitenhet rundt hvordan det spanske språket anvendes, og har ikke tatt hensyn til alle dets nyanser og dets kompleksitet, skriver institusjonen i en uttalelse, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

– At venner og familie refererer til hudfarge, vekt og andre fysiske egenskaper er vanlig i Latin-Amerika, skrives det videre.

Cavani godtok straffen og beklaget igjen på Twitter etter at straffen ble kjent torsdag, men understrekte at meldingen bare var ment vennskapelig.

(©NTB)

Flere nyheter: