Menu
Utrykningspolitiet (UP) vil trappe opp innsatsen i sommer for å få bukt med de høye dødstallene i trafikken. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

UP-aksjon skal hindre flere trafikkulykker

Det har hittil i år vært langt flere dødsulykker på veiene enn tidligere. Nå tar utrykningspolitiet (UP) grep for å snu trenden, melder TV 2.

Av NTB | 06.06.2022 07:30:55

Ulykker og naturkatastrofer: Mandag setter UP i gang aksjonen «grønne veier», som skal få ned ulykkestallene, skriver kanalen.

– Vi har rekordmange døde i april og mai. Derfor ønsker vi nå å sette inn ekstra innsats for å snu denne trenden, sier UP-sjef Knut Smedsrud.

Allerede før sommeren er i gang har 49 personer mistet livet i trafikken hittil i år. Tallet var nær halvparten på samme tidspunkt i fjor. Ulykkestallene pleier å gå opp i sommermånedene, og UPs aksjon vil være på plass gjennom hele sommeren.

– Hovedfokuset vårt vil ligge på riksveier og europaveier. Vi vil følge nøye med på farten til trafikanter og ha flere ruskontroller, sier Smedsrud.

Aksjonen innebærer også at politiet vil ta i bruk fotobokser i større grad enn vanlig ved at de er aktive nesten døgnet rundt.

(©NTB)

Flere nyheter: