Menu
Kristoffer Halvorsen får ikke sykle mer i Ungarn denne uka. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Uno-X måtte bryte Ungarn rundt etter positiv koronaprøve

Det norske sykkellaget Uno-X får ikke fortsette Ungarn rundt etter en positiv koronatest hos «en ekstern medarbeider».

Av NTB | 15.05.2021 13:10:19

Sport: Det oppgir laget selv via Twitter. Alle rytterne har avgitt negativ prøve, men det blir ikke mer sykling i etapperittet i Ungarn.

«Vi er ute av Tour de Hongrie», står det i en av twittermeldingene fra laget.

– Vi fikk vite om dette lørdag. Vi forberedte likevel laget som om vi skulle starte. Vi har tidligere i sesongen opplevd at en positiv prøve var falsk, sier Uno X-leder Jens Haugland til NTB.

– Når det så ble slått fast at prøven var positiv, var det ikke noe annet å gjøre enn å gi seg. Vi følger selvfølgelig de protokollene som gjelder i de landene vi oppholder oss i. Nå blir det flere tester på rytterne våre, sier Haugland.

Utøverne hans skal etter planen spre seg på flere konkurranser etter Ungarn rundt. Nå er situasjonen uklar.

– Dette er jo bare et bevis på hvordan situasjonen er i verden i dag. Nå konsentrerer vi oss på å ta vare på laget vårt på alle måter, sier Haugland.

Det skal være snakk om «en ekstern» medarbeider som har jobbet inne i lagets boble under rittet. Vedkommende avla positiv koronatest, og dermed blir hele Uno-X-laget definert som mulige nærkontakter.

Det norske laget har hatt mye utur i Ungarn. Kristoffer Halvorsen punkterte i sluttfasen både på den første og andre etappen. I tillegg har flere Uno-X-ryttere vært involvert i velt.

Rittet avsluttes med etapper lørdag og søndag.

(©NTB)