Menu
El Pasos ordfører har erklært unntakstilstand på grunn av stor tilstrømming av migranter fra Mexico. Bildet er tatt onsdag 14. desember, like ved den mexicanske grensen. Foto: Christian Chávez / AP / NTB

Unntakstilstand i El Paso på grunn av migranttilstrømming fra Mexico

Ordføreren i grensebyen El Paso i Texas har erklært unntakstilstand i byen. Årsaken er at hundrevis av migranter slår leir gatelangs, og flere er pågrepet.

Av NTB | 18.12.2022 11:16:43

Politikk: Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Ordfører Oscar Leeser sier at nøderklæringen vil gi myndighetene i byen ressurser og muligheten til å skaffe ly til migrantene, som har krysset den mexicanske grensen.

– Vi ønsker å sørge for at folk blir behandlet med verdighet. Vi ønsker å gjøre alle trygge, sier han.

Selv om den regjeringen i USA jobber med å omplassere migranter til andre byer i landet, er lokale herberger overfylte, og mange blir derfor tvunget til å sove på gatene i kulden.

Byen pleier å ta imot flyktninger, men den siste tiden har det kommet flere enn hva byen har hatt kapasitet til. Bare den siste uken har landets grensepoliti registrert i overkant av 2.400 migranter som har krysset grensen per dag. Det er 40 prosent flere enn snittet i oktober.

Ordføreren frykter at toppen ennå ikke er nådd.

21. desember skal en rekke innreisebegrensninger som ble innført under koronapandemien, utløpe. Myndighetene i El Paso forbereder seg derfor på å ta imot enda flere migranter.

(©NTB)

Flere nyheter: