Menu
Scott McTominay ble matchvinner for Manchester United mot Aston Villa. Foto: Jon Super / AP / NTB

United videre i FA-cupen etter sjansefest

Tross en sjansefest av de sjeldne ble Scott McTominay eneste målscorer da Manchester United slo Aston Villa 1-0 i FA-cupens 3. runde.

Av NTB | 10.01.2022 23:02:05

Sport: Det var en kjærkommen hjemmeseier for United-sjef Ralf Rangnick, som har slitt med å få sving på storlaget etter at han overtok for en drøy måned siden.

McTominay gikk foran og stanget United i ledelsen allerede etter sju minutter. Fred slo et godt innlegg etter en corner, og midtbanekollegaen headet ballen kontant i mål.

Siden skulle United leve farlig mange ganger. Hjemmelaget hadde også sine sjanser, men særlig Villa skapte muligheter på løpende bånd.

Kort tid etter skjøt Jacob Ramsey like utenfor via McTominay.

I en intens batalje klarte United å sette Villa under press mot slutten av første omgang, men uten å få løsnet farlige avslutninger. Og etter hvilen skulle det bli mer action rundt hjemmelagets boks.

Kampen var 49 minutter gammel da Danny Ings satte ballen i mål bak David de Gea i et angrep med flere tvilsomme situasjoner. Dommer Michael Oliver brukte lang tid på å gå gjennom scoringen på VAR og valgte til slutt å dømme utspill for et sperretrekk fra Ramsey mot Edinson Cavani.

Watkins fikk også nettkjenning ti minutter senere, men da ble målet annullert for offside på Ings.

I det 74. minuttet fikk United og Mason Greenwood brått en sjanse til å punktere kampen. Høyrekanten fikk et hav av rom å løpe i, men skuddet fra skrå vinkel ble ingen utfordring for Emiliano Martínez.

Villa hadde kjempet bra lenge, men luften så ut til å gå litt ut av bortelaget det siste kvarteret. United så farligst ut mot slutten og kontrollerte inn 1-0-seieren.

Rangnicks menn måtte klare seg uten stjernespissen Cristiano Ronaldo mandag. Han har slitt med et muskulært problem og spares til helgens Premier League-runde.

United møter Middlesbrough hjemme i FA-cupens 4. runde.

Victor Lindelöf var tilbake i United-laget etter koronasykdom og så rusten ut. Han var nær ved å forære Ollie Watkins en scoring da han først gjorde en veldig dårlig berøring og så ble fintet ut av Villa-spissen, men Watkins hamret ballen i tverrliggeren.

Det høye tempoet og de mange duellene fortsatte utover i annen omgang, og spillerne rakk knapt å få hente pusten før de måtte ut på nye løpeturer. Steven Gerrards Villa-lag spilte med høy intensitet og gjorde det vanskelig for United, men scoringen manglet for gjestene.

(©NTB)

Flere nyheter: