Menu
Anthony Elanga har valgt å representere Sveriges landslag og er med i troppen som skal ut i omspill i VM-kvalifiseringen i neste uke. Foto: Manu Fernandez / AP / NTB

United-profilen velger Sverige – med i troppen til VM-playoff

Anthony Elanga er med i den svenske troppen som skal spille i VM-kvalifiseringen mot Tsjekkia neste uke. United-profilen kunne velge mellom tre landslag.

Av NTB | 16.03.2022 12:55:24

Sport: Elanga er født og oppvokst i Malmö, men både faren og moren er fra Kamerun. Familien flyttet senere fra Sverige til England, der han ble del av Manchester Uniteds akademi da han var 12 år. Dermed kunne han velge mellom Sverige, Kamerun eller England.

Nå har han valgt å representere Sveriges A-landslag.

Han er med i den svenske A-lagstroppen for første gang når Sverige skal ut i omspill for å kvalifisere seg til VM, der Sverige først må slå Tsjekkia. Vinner Sverige mot Tsjekkia, venter Polen til kamp om hvem som sikrer den siste VM-billetten fra Europa.

Russland skulle egentlig møte Polen i kvalifiseringen, men ble kastet ut etter landets krigshandlinger i Ukraina. Dermed får Polen walkover til finalen i omspillet, som spilles 29. mars.

På U21-nivå har Elanga også representert Sverige. Der står angrepsspilleren med sju mål på åtte kamper. Den siste tiden har han spilt flere kamper fra start for Manchester United.

(©NTB)