Menu
Manchester United-manager Ralf Rangnick var i liten grad innom Greenwood-saken på torsdagens pressekonferanse. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

United-manageren fåmælt om Greenwood-saken

Manchester United-manager Ralf Rangnick ville si minst mulig om arrestasjonen av Mason Greenwood da han møtte pressen foran fredagens FA-cupkamp.

Av NTB | 03.02.2022 15:51:29

Sport: United møter Middlesbrough på Old Trafford fredag. Da står igjen det sportslige i fokus etter at voldssaken som involverer Mason Greenwood har stjålet overskriftene den siste tiden.

På torsdagens pressekonferanse sa manager Rangnick svært lite om den pågående politietterforskningen rundt en av klubbens stjerner.

– Vi har hatt en god og normal uke med trening. Fem økter, inkludert dagens. Det har sikkert vært et tema i spillergruppen, men de er alle mennesker. Mason var en del av gruppen fram til pausen. Det har vært en fin treningsuke, og nå gleder vi oss til kamp, sa tyskeren på spørsmål om Greenwood-saken har vært forstyrrende for ham selv og laget.

Greenwood er siktet for vold og voldtekt av en kvinne. Han ble onsdag løslatt mot kausjon etter å ha vært i politiets varetekt i flere dager.

– For tre uker siden ville ikke Jesse gå, deretter endret han mening. Jeg hadde en prat med ham for ti dager siden. Jeg forsto hvorfor han ville dra for å få spilletid med tanke med framtiden, også med tanke på VM, svarte United-sjefen.

– Da sa jeg at dersom han fant en klubb han ville spille for, og klubbene finner en løsning, ville jeg la ham gå. Men med den utviklingen vi har sett de siste dagene, endret ting seg litt, fortsatte han.

Rangnick hevdet videre at United-ledelsen heller ikke klarte å komme til enighet med en annen klubb om det økonomiske rundt en Lingard-overgang.

– På et tidspunkt måtte vi ta en beslutning sammen med styret. Vi bestemt oss for å beholde Lingard ut sesongen, sa Rangnick.

– Pogba er del av gruppen. Han kan til og med være i startoppstillingen, sa Rangnick.

Spisse Edinson Cavani er innvilget to ekstra dager hjemme i Sør-Amerika og er ikke aktuell. Det er heller ikke Victor Lindelöf, som har vært syk hele den siste uken.

Nevnte Lingard har også anmodet om å få noen dager for å få hodet på rett plass etter skuffelsen over å ikke finne seg en ny klubb mandag. Det ønsket er innvilget, ifølge Rangnick.

På torsdagens pressekonferanse ble Greenwood-saken i liten grad nevnt. Manager Rangnick fikk riktignok spørsmål om den spilte en rolle da midtbanespiller Jesse Lingard ikke endte opp med å bytte klubb i overgangsvinduet.

Til fredagens kamp bekreftet tyskeren at skadeplagede Paul Pogba er aktuell igjen.

(©NTB)