Menu
sinte Manchester United-fans utenfor Old Trafford. Foto: Barrington Coombs/PA via AP / NTB

United-kamp mot Liverpool utsatt etter protester

Premier League-kampen mellom Manchester United og Liverpool er utsatt etter omfattende demonstrasjoner utenfor Old Trafford.

Av NTB | 02.05.2021 18:54:37

Sport: Opp mot 10.000 United-fans samlet seg rundt arenaen for å framføre sin misnøye med den amerikanske eierfamilien Glazer. Det foregikk demonstrasjonene for fullt i cirka tre timer før de aller fleste av fansen forlot området.

Noen hundre tilhengere klarte også å komme seg inn på stadion et par timer før kampstart. Der ble det kastet bluss ute på gresset.

Oppgjøret mot Liverpool skulle etter planen ha startet 17.30 norsk tid, men det ble først meldt at kampen ville få senere kampstart. Litt før kvart på sju bekreftet Manchester United i en uttalelse at kampen ikke vil bli spilt søndag.

– Våre tilhengere er lidenskapelig opptatt av Manchester United, og vi anerkjenner fullt ut retten til å uttryke meninger og protester på fredelig vis. Imidlertid beklager vi handlingene som påvirker laget og setter andre tilhengere, ansatte og politi i fare, står det videre.

– Vi takker politiet for deres støtte og vil bistå dem i etterforskningen av hendelsen.

Søndag ble det spekulert i at det utsatte oppgjøret kan bli spilt mandag.

– Etter diskusjoner mellom politiet, Premier League, lokale myndigherer og klubbene er kampen mot Liverpool utsatt av sikkerhetshensyn som følge av protesten i dag. Diskusjoner vil bli holdt med ligaen om en ny dato for kampen, står det i en uttalelse fra Manchester United.

Det er svært tett kamprogram for mange lag. Sommerens EM-sluttspill gjør at det er lite tid å benytte på forsommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: