reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Manchester United-direktør Ed Woodward må svare for klubbens inntektstap overfor investorene torsdag. Foto: Dave Thompson / AP / NTB scanpix

United-gjelden vokser under koronakrisen – presenterte tap på 89 millioner

Fotballklubben Manchester United bokførte et nettotap på 89 millioner kroner i tredje kvartal. Gjelden vokste hele 42 prosent til over fem milliarder.

Av NTB | 21.05.2020 14:03:09

Sport: Tallene for tredje kvartal (1. januar-31. mars) ble sluppet ved lunsjtid torsdag, og det var ikke hyggelig lesning for de med hjerte for den engelske storklubben.

Klubbens inntekter gikk ned med 19 prosent målt mot samme periode i fjor, til 123,7 millioner pund, som tilsvarer 1,5 milliarder kroner. Det rapporter blant andre Manchester Evening News og Daily Express.

Inntektsfallet skyldes hovedsakelig at klubben denne sesongen har spilt i europaligaen, mens Ole Gunnar Solskjærs lag var i mesterligaen sist sesong. Noe av tapet kan også skyldes lavere TV- og billettinntekter som følge av at koronapandemien har satt fotballen i England på pause.

Klubben påpeker at svingninger i valutakursen spiller en stor rolle her, og at gjelden i amerikanske dollar ikke har økt så mye. United er børsnotert i USA.

– Økningen skyldes en samlet reduksjon av kontanter og kontantekvivalenter, samt uheldige bevegelser i kursen mellom GBP og USD. Bruttogjelden i USD forblir i hovedsak uendret, uttaler klubben ifølge Manchester Evening News.

Nettotapet i årets tre første måneder var på 7,3 millioner pund. United har valgt å fortsette å lønne alle sine ansatte fullt ut under koronaperioden, og klubben har også bidratt vederlagsfritt med støtte til det britiske helsevesenet de siste månedene.

United har fortsatt penger til å styrke laget om det skulle være nødvendig, og klubben uttaler blant annet følgende i forbindelse med framleggelsen av kvartalsrapporten, ifølge BBC-reporter Simon Stone:

«Store utfordringer for fotballen framover, men klubben vår er bygget på et solid fundament med en solid økonomisk base og ulike inntektsstrømmer. Rikelig likviditet med over 90 millioner pund på hånden».

Mer urovekkende er økningen av Uniteds nettogjeld i det britiske regnskapsårets tredje kvartal. Den har vokst med svimlende 127,4 millioner pund siden tredje kvartal i 2018/19 til 429,1 millioner pund. Det tilsvarer 5,22 milliarder krone etter dagens kurs.

Torsdag ettermiddag holdt United-direktør Ed Woodward videokonferanse med klubbens aksjonærer. Der understreket han at Manchester United er solid og motstandsdyktig både som klubb og selskap, samtidig som han uttrykte usikkerhet rundt varigheten av koronapandemiens konsekvenser for fotballen.

(©NTB)

Flere nyheter: