reklame for Sheiken Bowling
Menu
Julian Ryerson (til v.) i aksjon for Norges «nødlandslag» mot Østerrike. Søndag hjalp han Union Berlin til lagets tredje strake seier og 5.-plass i Bundesliga. Foto: Ronald Zak, AP / NTB

Union og Ryerson i tetsjiktet etter ny seier

Fire dager etter å ha fått landslagsdebuten som del av «nødlandslaget» var Julian Ryerson med på å sikre Union Berlin en ny sterk seier med 2-1 i Köln.

Av NTB | 22.11.2020 20:53:05

Sport: Nordmannen ble byttet inn mot slutten av kampen og var med på å hale i land poengene som førte laget opp til 5.-plass på bundesligatabellen, bare fire poeng bak serieleder Bayern München.

Union tok ledelsen ved Taiwo Awoniyi etter en snau halvtime, da Marcus Ingvartsen med hodet styrte et langt oppspill inn mot feltet. Awoniyi gikk i duell med to hjemmeforsvarere og hadde litt flaks da ballen falt ned på foten hans så han kunne skyte den i mål.

Ellyes Skhiri utlignet da han nikket inn et frispark fra Ondrej Duda, men Max Kruse ble matchvinner i det 72. minutt da han satte inn returen etter sitt eget straffespark.

Han fikk sjansen da Ingvartsen ble felt. Kruse hadde aldri tidligere misset straffespark i Bundesliga, men Köln-keeper Timo Horn stoppet skuddet hans og ga retur.

– Jeg har alltid lykkes fra straffemerket. Det er synd at jeg ikke slo rekorden, men det er enklere å svelge siden det likevel ble scoring og seier, sa Kruse.

I den andre kampen søndag vant Mainz 3-1 over Freiburg med ekte hattrick av Jean-Philippe Mateta før pause. Det var lagets første seier, og Mainz overlot jumboplassen til Schalke. Köln, som er uten seier i 18 seriekamper siden mars, er nest sist.

Kruse misbrukte sjansen til å bli den første spiller som har scoret på sine 17 første straffespark i Bundesliga, men han trøstet seg med at det likevel ble scoring og at den sikret tre poeng.

Ryerson kom inn for Robert Andrich i det 84. minutt og var med å sikre Unions tredje strake seier. Laget er nå ubeseiret i sine sju siste.

(©NTB)

Flere nyheter: