reklame for Sheiken Bowling
Menu
Unio-leder Ragnhild Lied sier kommunene må gjøre innstramminger på viktige tjenesteområder med regjeringens forslag til budsjett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Unio: Kommunenes handlingsrom blir mindre neste år

Hovedorganisasjonen Unio mener norske kommuner får mindre økonomisk handlingsrom neste år, sammenlignet med revidert nasjonalbudsjett i år.

Av NTB | 23.10.2020 10:23:04

Økonomi og næringsliv: – Nedgangen er på over 2 milliarder kroner. Da kan det bli vanskelig å prioritere viktige tjenester som utdanning, helse og omsorg, skriver Unio i en pressemelding fredag.

Hovedorganisasjonen mener regjeringen ikke viser hele regnestykket for det foreslåtte økonomiske opplegget for kommunene neste år.

– Det reelle handlingsrommet for kommunesektoren i 2021 med regjeringens opplegg blir så trangt at det vil føre til innstramminger på de viktige tjenesteområdene utdanning, helse og omsorg, som er helt avhengig av vekst i de frie inntektene, ifølge Unio-leder Ragnhild Lied.

For å kunne utføre nødvendige tjenester, mener Unio at kommunene må styrkes betraktelig i forhold til regjeringens opplegg.

(©NTB)

Flere nyheter: