Menu
Tenåringen Dennis Gjengaar scoret igjen for Odd. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ungguttene sto fram da Odd tok poeng i Haugesund

En svak inngripen av Odds keeper så ut til å forære Haugesund seieren i søndagens eliteseriekamp, men Conrad Wallem ordnet 2-2 mot slutten.

Av NTB | 02.10.2022 19:10:56

Sport: 22-åringen Wallem og 18-åringen Dennis Gjengaar ble dermed utslagsgivende for bortelaget med sine scoringer. Odd har spilt seks strake kamper uten tap i Eliteserien etter det stygge 0-7-tapet for Bodø/Glimt i august.

Søndag tok skienslaget ledelsen midtveis i en sjansefattig første omgang, mens Haugesund snudde kampen med mål like før og etter pause.

1-1-målet kom takket være konstant FKH-press etter Odds ledermål. Mads Sande utlignet etter flott forarbeid av Thore Pedersen.

– Jeg prøver egentlig å få den så langt bak (i feltet) som mulig, men så kommer jeg litt i ubalanse og får en ytterskru på den, og så går den i mål. Slikt skjer i fotballen, sa Njie til Discovery.

– Det er surt hvordan de får målet sitt, så jeg har en dårlig følelse nå, selv om det ble mål, la han til.

Wahlstedt måtte erkjenne at hans håndtering av Njies sleivspark ikke var godkjent.

– Det er dårlig. Det måtte komme en tabbe i år. Og så får det holde, sa Odds svenske sisteskanse.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi tåler den trøkken det er å få en imot rett før og rett etter pause. Vi hadde bra innbyttere som utgjorde en forskjell, og det var godt å ta med seg ett poeng, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen.

– Det er bare Molde og vi som har tatt med oss poeng herfra på lang tid. Haugesund er et veldig godt fotballag som har utviklet seg noe voldsomt gjennom sesongen, fortsatte Paco.

Både Haugesund og Odd ligger trygt til midt på eliteserietabellen. Neste helg skal FKH spille borte mot Sarpsborg, mens Odd tar imot Kristiansund hjemme.

Kampens mest absurde situasjon skjedde kort etter sidebytte. Et tilsynelatende svakt innlegg fra Bilal Njie lurte Odd-målvakt Leopold Wahlstedt og føk inn i nærmeste kryss.

Etter 2-1-målet dro FKH ned tempoet i kampen, og de lyktes lenge i å nekte Odd farligheter. Men i det 83. minuttet plukket Wallem opp ballen etter en svak klarering og hamret den i mål til 2-2.

(©NTB)

Flere nyheter: