Menu
Unge med foreldre fra land utenfor Vest-Europa har i snitt mindre tolerante holdninger til homofili enn unge fra Vest-Europa. Bildet er fra pride-paraden i Oslo i 2018. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Unge med innvandrerbakgrunn har lavere aksept for homofili

Hver fjerde første- og andregenerasjons innvandrerungdom er skeptisk til homofili, viser forskning.

Av NTB | 13.07.2022 04:10:43

Vitenskap og teknologi: Landene ungdommene, eller familiene, kommer fra, er en avgjørende faktor når det kommer til synet på homofili. Det har Fafo-forsker Erika Braanen Sterri sett nærmere på i en undersøkelse.

Påstanden ungdommene skulle ta stilling til i undersøkelsen var: «Homoseksualitet er aldri akseptabelt». En firedel av norsk ungdom med foreldre fra Midtøsten, Vest-Asia og Afrika sier seg enig i påstanden. Ungdommene som ble spurt, er i alderen 16-17 år, skriver Vårt Land.

– Unge med foreldre fra land utenfor Vest-Europa har i gjennomsnitt mindre tolerante holdninger til homofili enn unge fra Vest-Europa, sier Braanen Sterri til avisen.

Den laveste aksepten for homoseksualitet finner man blant ungdom med foreldre fra Midtøsten og Afrika, etterfulgt av unge med familiebakgrunn fra Balkan.

Landene hvor ungdom har lavest aksept for homofili, er Pakistan, Tyrkia, Marokko, Irak og Iran.

(©NTB)

Flere nyheter: