Menu
Kristine Lunde-Borgersen har fått en god start på VM som trener for Norges ungdomslandslag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Ungdomslandslaget videre i håndball-VM uten poengtap

Norges ungdomslandslag i håndball for kvinner (LK04) vant sin gruppe i VM-sluttspillet med full poengpott. Tirsdag ble det 23-19 over Tsjekkia.

Av NTB | 02.08.2022 20:40:46

Sport: Norge var allerede videre til hovedrunden etter utklassingsseirer mot Brasil (31-19) og Uruguay (30-18), mens Tsjekkia måtte ha poeng for å gå videre. Et hardt kjempende tsjekkisk lag ga Norge kamp, men måtte seg seg slått.

Dermed er det Brasil som slår følge med de norske til hovedrunden, der Ungarn og Frankrike blir motstandere.

Constance Hedenstad var norsk toppscorer med seks scoringer på åtte avslutninger. Mia Kvarme (tre mål) og Eline Mangen Solbakken (ett) lyktes med alle sine avslutninger, ellers var uttellingen så som så, mye på grunn av godt spill av Patricie Wizurova i Tsjekkia-målet. Hun reddet 13 av 36 skudd.

Kadija Mardalen og Dina Frisendal gjorde opp for det med redningsprosent på henholdsvis 38 og 44. De drev tsjekkerne til fortvilelse.

Landslagstrener Kristine Lunde-Borgersen kan rette blikket mot hovedrundeoppgjør mot Frankrike og Ungarn. Ungarerne vant 22-21 i tirsdagens gruppefinale. Tidligere har begge slått Spania, som dermed er utslått.

Norges kamper i hovedrunden spilles torsdag og fredag.

(©NTB)