Menu
Ungdoms-OL 2022 er utsatt i fire år til 2026. Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Ungdoms-OL utsatt til 2026

Sommer-OL for ungdom, som skulle gå av stabelen i Dakar 2022, er utsatt i fire år grunnet koronapandemien.

Av NTB | 15.07.2020 17:48:14

Sport: Avgjørelsen ble tatt onsdag av Macky Sall, presidenten i Senegal, og president for Den internasjonale olympiske komité (IOC) Thomas Bach, bekrefter Official Olympic News.

OL i Tokyo er allerede utsatt et år grunnet pandemien. Nå er også den prestisjetunge konkurransen for atleter mellom 15-18 år utsatt. Den fjerde utgaven av de olympiske sommerlekene for ungdom skulle egentlig avholdes i Senegals hovedstad Dakar om to år, men er nå utsatt til 2026.

Lekene vil være de første som blir avholdt i et afrikansk land noensinne.

– Jeg vil uttrykke en stor takk til president Macky Sall, en god venn og tilhenger av den olympiske bevegelsen, for dette eksepsjonelle forholdet bygget på tillit og kvalitet. Av disse grunnene er jeg sikker på at vi, sammen, vill organisere fantastiske olympiske leker for ungdom i Dakar, Senegal, i 2026 for hele Afrika og alle unge atleter i verden, sier Bach.

Presidenten i Senegal viser full støtte til utsettelsen av lekene.

– Jeg vil gjerne gjenta at IOC har min fulle støtte til organiseringen av ungdomslekene, som er utsatt til 2026. Jeg tar denne muligheten til å bekrefte min tillit til styret og teamene som jobber side om side med oss for å gjøre Dakar 2026, de første olympiske lekene i Afrika, til en suksess, sier Sall.

Vinterlekene ble holdt i den sveitsiske byen Lausanne i år, mens i 2016 var det Lillehammer og Norge som var verter.

Utsettelsen gir både Senegal og IOC bedre tid til å forberede lekene. Bach og Sall er begge positive til samarbeidet landet og IOC står overfor.

(©NTB)

Flere nyheter: