Menu
De 21 ungdommene som i helgen døde på et utested i Sør-Afrika ble trolig forgiftet av noe de spiste, drakk eller røykte, mener myndighetene. Foto: AP / NTB

Ungdommer i Sør-Afrika døde trolig av forgiftning

De 21 ungdommene som i helgen døde på et utested i Sør-Afrika, ble trolig ved et uhell forgiftet av noe de spiste, drakk eller røykte, mener myndighetene.

Av NTB | 27.06.2022 18:31:05

Medisin og helse: – Vi mistenker at det er enten noe de har fått i seg gjennom mat eller drikke, eller så var det noe de inhalerte, sier Unathi Binqose i provinsen Eastern Capes samfunnssikkerhetsavdeling til AFP.

Binqose sier at de fremdeles avventer en toksikologisk rapport som vil fortelle mer om hvordan de 21 ungdommene døde. Mandag kom det meldinger om at de overlevende kunne fortelle om en sterk og kvelende lukt på utestedet før dødsfallene inntraff.

Det var søndag morgen at 17 ungdommer i tenårene ble funnet døde på et utested i en township i byen East London. Ytterligere fire døde på sykehus. Det yngste offeret var en 13 år gammel jente.

Ytterligere 31 ungdommer ble innlagt på sykehus med symptomer som smerter i rygg og bryst, oppkast og hodepine. De fleste ble utskrevet søndag.

Politiet har utelukket trengsel som dødsårsak.

(©NTB)

Flere nyheter: