Menu
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB

Ungdom deler seksuelt innhold

En gutt under 15 år delte en video av seksuell omgang med en kvinne i samme alder. Nå ber politiet foreldre om å være mer oppmerksomme på denne utfordringen.

Av Egil M Solberg | 20.06.2021 12:03:58

Seksualitet: Nylig ble politiet kontaktet om en sak der en gutt filmet en sexvideo av ham og en jente (begge under 15 år), uten at jenta visste det.

Deretter delte han videoen med flere av vennene sine.

Nakenbilder og sexvideoer som deles på nett, er vanskelige å få fjernet. Det å vite at et nakenbilde av seg selv spres på nettet, er en svært tung belastning.

dette opplyser politiet på Facebook.

De fleste skjønner at det er dårlig gjort å videresende slike bilder, men visste du at det er straffbart?

Det er ikke lov å sende seksualiserte bilder til noen under 16 år, eller noen eldre som ikke har gitt samtykke til det, opplyser politiet.

Det er i utgangspunktet straffbart å ta, ha eller dele nakenbilder eller film av noen som er under 18 år.

Gutten som filmet og delte videoen er under den kriminelle lavalder. Han ble likevel anmeldt og fikk inndratt telefonen, SnapChat-kontoen hans ble stengt, og han bla avhørt på Barnehuset.

Fornærmede ble også avhørt på Barnehuset, og det ble gjennomført bekymringssamtaler med flere personer som har mottatt videoen og delt denne videre.

Politiet oppfordrer nå foreldre om å snakk med barna dine, still spørsmål og fortell om konsekvensene av ulovlig bildedeling.

Flere nyheter: