Menu
Ungarn-fansen buet nok en gang mot England-spillernes antirasistiske markering. Foto: Zsolt Szigetvary / MTI via AP / NTB

Ungarn-seier etter straffescoring: England-spillerne buet mot igjen

Det unge publikummet i Budapest leverte en ny pinlig forestilling da Ungarn slo England 1-0 i nasjonsligaen.

Av NTB | 04.06.2022 20:01:11

Sosiale forhold: Som i september i fjor ble det pipekonsert da England-spillerne rett i forkant av kampen knelte for å markere mot rasisme. Den gang svarte britene med storspill og 4-0-seier, mens det ble 0-1 tap lørdag etter Dominik Szoboszlais straffescoring midtveis i annen omgang.

Ungarns tilhengere har flere ganger dummet seg ut med rasistiske ytringer og dårlig tribuneoppførsel. Det spesielle i lørdagens kamp var at 90 prosent av de om lag 30.000 tilskuerne var barn.

Ungarn har nemlig fått en straff av Uefa på grunn av supporternes dårlige oppførsel i fotball-EM i fjor sommer. Hjemmekampene skal egentlig spilles for lukkede dører, men Uefa har gått med på at barn under 14 år, sammen med én voksen per tiende barn, får være på tribunene.

Det var ingen piping under de to landenes nasjonalsanger før kampen, men da England-spillerne gikk ned på ett kne, kunne man høre massiv piping fra tribunene.

Selve kampen var jevnspilt med omtrent like mange sjanser til hvert av lagene. Ungarn fikk straffespark da Zsolt Nagy gikk i bakken i duell med Reece James etter 63 minutter. England-spillerne protesterte heftig, men dommer Artur Dias var sikker i sin sak. Szoboszlai trillet kontrollert inn 1-0 lavt i hjørnet.

England førte kampen de siste 25 minuttene, mens Ungarn måtte forsvare seg intenst. Det klarte vertene bra, og dermed sikret de en overraskende og sterk seier i A-divisjonens gruppe 3.

(©NTB)