Menu
Island og Aron Palmarsson (i blått) skaffet seg en viktig seier i håndball-EM. Foto: Andreas Hillergren TT /AP / NTB scanpix

Ungarn og Island med EM-seirer, gunstig for Norge

Slovenia tapte for første gang i håndball-EM med 28-29 mot Ungarn. Island slo overraskelseslaget Portugal 28-25. Norge fikk hjelp før sin kamp mot Sverige.

Av NTB | 19.01.2020 17:55:16

Sport: Slovenerne ledet 16-13 ved pause, men falt noe sammen i 2. omgang etter å ha belastet få spillere mye.

Norge kunne ikke klage på resultatene i søndagens to første kamper i hovedrundegruppen i Malmö. Det norske laget møter svenskene senere søndag.

Norge er nå eneste lag i gruppen med mulighet til å oppnå maksimal poengscore, som er 10. Ved poenglikhet teller innbyrdes oppgjør. Her har Norge allerede fordel mot Portugal og Ungarn.

Island ledet 8-2 etter 13 minutter, men det ble til 11-10 ikke så lenge etter. Portugal overtok ledelsen for første gang etter et straffekast noe inn i 2. omgang.

Island hadde mest energi i sluttfasen. Seieren kan bli svært viktig for islendingene med tanke på å få plass i OL-kvalifiseringen i april.

Portugal hadde imponert i flere EM-kamper hittil, med unntak av det klare nederlaget mot Norge. Søndag var det et portugisisk lag som gjorde mange feil, spesielt i starten av kampen.

(©NTB)

Flere nyheter: