reklame for Utvik Autoservice
Menu
Ei jente på under 15 år er skutt og drept på en bensinstasjon i Botkyrka sør for Stockholm Foto: Naina Helén Jåma/ TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix

Ung jente skutt og drept på bensinstasjon i Sverige

Ei jente på under 15 år er skutt og drept på en bensinstasjon i Botkyrka sør for Stockholm, opplyser svensk politi.

Av NTB | 02.08.2020 11:17:50

Kriminalitet og rettsvesen: Jenta ble skutt på en bensinstasjon ved 3.30-tiden natt til søndag. Hun ble ført til sykehus i ambulanse og senere bekreftet død. Ifølge Expressen er jenta født i 2007, det vil si at hun er 12 eller 13 år. Avisen skriver også at hun ble truffet av en kule på avveie.

Også Aftonbladet skriver at hun ble truffet av en kule på avveie som ble avfyrt fra en bil som kjørte forbi.

Saken blir etterforsket som drap, opplyser politiet. Foreløpig er ingen personer pågrepet.

Politiet har sperret av plassen som ligger i Norsborg i Botkyrka kommune. Det blir gjennomført tekniske undersøkelser på stedet, og det er sikret film fra videoovervåkingskameraer. Bensinstasjonen ligger like ved en McDonalds-restaurant.

Flere personer varslet politiet etter at de hørte smell fra en bensinstasjon. Da politiet ankom stedet, fant de ei jente på under 15 år med skuddskader. Ved 10-tiden søndag formiddag oppdaterte politiet hjemmesiden sin med opplysninger om at jenta er død, og at de pårørende er informert.

Pressetalsperson for politiet i Stockholm, Anna Westberg, sier at politiet allerede har samlet inn en del opplysninger i løpet av natten og morgenen.

Politiet er imidlertid sparsommelige med opplysninger ettersom det kan gjøre etterforskningen vanskeligere.

(©NTB)

Flere nyheter: