Menu
En ødelagt tanks ligger langs veien sør for Humera vest i Tigray-regionen. Foto: Ben Curtis / AP / NTB

Une stanser alle returer til Etiopia

Utlendingsnemnda (Une) har besluttet å midlertidig suspendere utreiseplikten for personer med endelig vedtak om retur til Etiopia.

Av NTB | 19.11.2021 12:53:57

Politikk: Bakgrunnen er usikkerheten om den videre politiske og sikkerhetsmessige utviklingen i landet, skriver Une i en pressemelding.

I november 2020 brøt det ut krig i Tigray-regionen hvor hovedaktørene er føderale myndigheter, ved Ethiopian National Defence Force (ENDF), som står mot Tigray People’s Liberation Front (TPLF).

Une slår fast at det har skjedd en kraftig forverring av situasjonen fra oktober, da Tigray-styrker begynte å ta kontroll over strategisk viktige områder. Nå nærmer de seg hovedstaden Addis Abeba, og det er nasjonal unntakstilstand i landet.

Beslutningen gjelder både tidligere asylsøkere og personer med utreiseplikt etter avslag på søknad om opphold etter andre deler av regelverket. Det er ikke nødvendig å be Une om omgjøring av vedtaket.

Une har omtrent 70 saker til behandling fra etiopiske borgere som kan medføre utreiseplikt, som de i tillegg nå vil vente med å behandle.

(©NTB)

Flere nyheter: