Menu
Kårstø prosessanlegg. Her eksporteres gass gjennom rørledningen Europipe II til Dornum i Nord-Tyskland og gjennom transportsystemene Statpipe og Norpipe til Emden. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Undersøker gassrørene fra Norge

Oljeservicefartøyet Havila Subsea undersøkelser nå gassrørledninger i Nordsjøen for Equinor. Mange frykter at Russiske styrker allerede har plassert sprengladninger i rørledningsnettet.

Av Egil M Solberg | 07.10.2022 21:10:41

Energikrise: Russiske styrker taper nå krigen i Ukraina. Etter at gassrørledningene i Østersjøen ble sprengt, frykter man nå at Russland også kan ha plassert tilsvarende sprengladninger på gassrørene som går ut fra Norge.

Et fartøy fra Reach Subsea med undervannsroboter er i gang med å undersøke gassrørledningen Europipe 2 som går mellom Norge og Tyskland, melder Reuters.

Oljeservicefartøyet Havila Subsea undersøkelser nå gassrørledningene. Arbeidet startet onsdag denne uken.

Jostein Alendal i Haugesundsselskapet Reach Subsea, som opererer Havila Subsea, sier til Reuters at det er Equinor som har bedt om inspeksjonen.

Equinor gjør inspeksjoner av gassrørledningen på vegne av operatøren Gassco.

– Av sikkerhetshensyn kan vi ikke kommentere detaljer om konkrete tiltak, sier en talsperson for Gassco i en epost til Reuters.

Flere nyheter: