Menu
Nordmenns tillit til å få god behandling av helsevesenet er på rekordnivå, ifølge Norsk koronamonitor. Illustrasjonsfoto: Marit Hommedal / NTB

Høy tillit til helsevesenet

De fleste nordmenn tror at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet og til at kommunen de bor i har god nok testkapasitet, ifølge en undersøkelse.

Av NTB | 18.01.2021 19:23:02

Medisin og helse: Nordmenns tillit til å få god behandling av helsevesenet er på rekordnivå, ifølge Norsk koronamonitor fra Opinion.

De har spurt 68.000 nordmenn om de har tillit til at de får tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset. I tillegg er det spurt om tillit til testkapasitet og vilje til testing.

Åtte av ti nordmenn svarer at de har tillit til at de vil få tilstrekkelig behandling av helsevesenet om de skulle bli smittet av koronaviruset.

Ni av ti nordmenn sier at de har tillit til at deres kommune har god nok kapasitet til å gi dem en koronatest dersom de ønsker å bli testet.

Undersøkelsen viser også at omtrent fire av ti nordmenn hadde koronatestet seg ved årsskiftet, noe som er en økning på 15 prosentpoeng fra begynnelsen av desember.

(©NTB)

Flere nyheter: