Menu
Koronamager kan sørge for gode tider for klesbransjen etter pandemien. Nærmere 870.000 nordmenn sier de må fornye garderoben etter måneder med innesitting og lav fysisk aktivitet.Foto: Gorm Kallestad / NTB

Fedme: Må fornye garderoben etter pandemien

I en ny undersøkelse svarer en av tre at de må fornye garderoben etter koronapandemien. Hjemmekontor, stillesitting og nedstengning er ingen god kombinasjon.

Av NTB | 26.06.2021 06:08:57

Medisin og helse: Nordmenn har behov for å fornye klesgarderoben for milliarder etter pandemien, når man tar utgangspunkt i en ny YouGov-undersøkelse, skriver Dagbladet.

I undersøkelsen – der et representativt utvalg på 1.008 nordmenn i alderen 18 til 75 år er spurt – innrømmer flertallet at kroppsfasongen har forandret seg gjennom pandemien.

– Av den drøye millionen som har lagt på seg siden Norge ble stengt ned, sier 73 prosent at de må erstatte hele eller deler av garderoben sin på grunn av endret kroppsfasong. Det er snakk om 870.000 personer, sier kommunikasjonssjef Øystein Andre Schmidt i Danske Bank til Børsen.

I gjennomsnitt planlegger disse å bruke litt over 3.600 kroner på å fornye garderoben, noe som overrasker Schmidt.

– Regnestykket er smått oppsiktsvekkende. I sum betyr dette nemlig at vi vil bruke 3,1 milliarder kroner på klær som følge av en slapp periode med koronapandemi, sier han.

Dermed har i alle fall klesbransjen noe å se fram til.

(©NTB)

Flere nyheter: