Menu
Så langt er nærmere 10 prosent, 31,5 millioner, av USAs innbyggere fullvaksinert med enten to doser av vaksinene til Pfizer-Biontech og Moderna, eller én dose av Johnson & Johnson-vaksinen. Foto: John Locher / AP / NTB

Under tusen nye koronadødsfall i USA siste døgn

For første gang på nærmere tre og en halv måned har USA registrert færre enn tusen nye daglige dødsfall knyttet til koronapandemien.

Av NTB | 09.03.2021 05:08:13

Medisin og helse: Det siste døgnet ble det registrert 749 dødsfall, ifølge oversikten til Johns Hopkins-universitetet. Det er langt under døgnrekorden på 4.473 dødsfall som ble registrert 12. januar.

Ikke siden 29. november har det daglige dødstallet vært under tusen. Det er en indikasjon på at pandemien svekker seg i USA, der smittetallene nå er på nivå med tiden før Halloween, Thanksgiving og julehøytiden.

Det er også godt nytt for president Joe Biden. Hans enorme koronakrisepakke på 1.900 milliarder dollar er nær ved å bli godkjent i Kongressen. Den inneholder planer for å oppskalere og øke tempoet i vaksinasjonen i landet.

Så langt er nærmere 10 prosent, 31,5 millioner, av USAs innbyggere fullvaksinert med enten to doser av vaksinene til Pfizer-Biontech og Moderna, eller én dose av Johnson & Johnson-vaksinen.

(©NTB)

Flere nyheter: