Menu
Samuel Umtiti har godtatt lønnskutt og forlenget kontrakten med Barcelona. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Umtiti-forlengelse åpner for at Barcelona kan registrere Ferrán Torres

Barcelona-spilleren Samuel Umtiti har forlenget sin kontrakt og samtidig gått med på et lønnskutt for å hjelpe klubben ut av sine økonomiske problemer.

Av NTB | 10.01.2022 17:02:03

Sport: Det opplyser La Liga-klubben på sitt nettsted. Umtitis nye kontrakt gjelder til sommeren 2026. Han godtar en reduksjon av lønnen sin i det halvannet året som gjensto av den opprinnelige kontrakten hans.

Barcelona har hatt et mål om å redusere lønnskostnadene for å komme seg innunder lønnstaket i La Liga og samtidig ha muligheten til å styrke stallen.

I fjor gikk Gerard Piqué, Sergio Busquets, Jordi Alba og Sergi Roberto med på et lønnskutt for å hjelpe den økonomisk kriserammede klubben.

– FC Barcelona ønsker offentlig å uttrykke sin takknemlighet til Samuel Umtiti for viljen og hengivenheten han har vist klubben. Gjennom denne kontraktsforlengelsen vil klubben kunne øke sin finansielle fair play-kvote og dermed registrere Ferrán Torres for ligaspill, uttaler Barca.

Torres ble presentert som Barcelona-spiller i forrige uke, men har ikke vært lagt til troppen fordi klubben ikke kunne registrere ham uten å bryte den spanske ligaens strenge økonomiske regelverk.

(©NTB)