fbpx
Menu
Gøran Antonsen og Adrian Solberg Akselsen måtte i bakken på Momarken forrige tirsdag. Foto: Hesteguiden.com / NTB scanpix

Ulykkes-uke i Trav-Norge, ledelsen varsler gjennomgang

Fire mann og fire hester i bakken. Alt i løpet av en uke. Norsk travsport er rystet, og travselskapets sportssjef tar den siste tidens ulykker på alvor.

Av NTB | 26.06.2019 10:05:02

Sport: – Samtlige hendelser vil bli gjennomgått, påpeker sportssjef Tron Gravdal i Det Norske Travselskap overfor Equus.

Forrige tirsdag smalt det på Momarken travbane i Mysen i Østfold. To hester stupte i banen, kuskene Adrian Solberg Akselsen (25) og Gøran Antonsen (31) ble liggende urørlige. Solberg Akselsen pådro seg brudd i ryggen og i en skulder.

– Smertene er der. Jeg har fått klar beskjed om å ta det helt rolig i seks uker framover, sier han.

For profilerte Gøran Antonsen, som blant annet har gjort stor suksess med eventyrhesten Lionel, sluttet ulykken med hjernerystelse, problemer med en lunge og slagskader.

– Det har vært vondt, innrømmer Antonsen, som imidlertid ser ut til å ha sluppet billig fra det hele.

Mona Kleveland (51) kjørte sin seremonihest rundt i hesteringen i forsiktig fart da uhellet var ute på Leangen. Noe skremte traveren hennes, og denne stakk av gårde med Kleveland i vogna. Hun fikk tøff medfart og er operert i ryggen. I tillegg fikk hun bruddskader i ansiktet, og ble svært forslått.

– Det kan ta opp til ett år før jeg er restituert, skriver hun i sosiale medier.

Sistemann i bakken var Eirik Høitomt, Norges mest profilerte travkusk og VM-deltaker for tre uker siden. Han ble kastet i bakken da hans hest ble redd, men Høitomt slapp unna med ei vond hofte og er tilbake i sulkysetet igjen.

– I utgangspunktet er det tre forskjellige hendelser, men samtidig handler det om sikkerhet. Ulykken med Kleveland på Leangen er mest alvorlig. Vi skal ta opp hendelsene når administrasjonen er samlet etter ferieavvikling. Travsport er en risikosport, på linje med andre idretter. Hestene er store og sterke, og at uhell kan skje er vi innforstått med. Men absolutt ikke ønsket.

– Har travselskapet tatt stilling til en eventuell innskjerpelse av regler?

– Som sagt, vi har ikke diskutert dette ennå. Hendelsene må gjennomgås. Det har vært en alvorlig uke for norsk travsport, sier Gravdal til Equus.

De to siste hendelsene skjedde henholdsvis lørdag under V75-stevnet på Leangen i Trondheim og på Tønsberg-banen Jarlsberg mandag morgen.

Nå varsler sportssjefen i Det Norske Travselskap at episodene skal sees nærmere på.

(©NTB)

Flere nyheter: