Menu
Kystvakten gjennomførte natt til lørdag en koordinert aksjon mot antatt ulovlig fiske av kongekrabbe i Porsangerfjorden. Foto: Kystvakten / NTB

Ulovlig kongekrabbefiske i Porsangerfjorden etterforskes

Kystvakten gjennomførte natt til lørdag en koordinert aksjon mot antatt ulovlig kongekrabbefiske i Porsangerfjorden i Finnmark.

Av NTB | 10.10.2020 19:53:11

Økonomi og næringsliv: Etterforskning er opprettet, og fangsten er tatt om bord på kystvaktskipet KV Heimdal. Omfanget av fangsten er for øyeblikket ikke fastslått, opplyser Sjøforsvaret.

– Fiskeren som mistenkes for ulovlig fiske, samarbeider nå med Kystvakten for å sikre at alle fiskebruk blir tatt opp fra havet, opplyser kommunikasjonssjef Torill Herland i Sjøforsvaret.

Skipene KV Heimdal og KV Barentshav har den siste tiden patruljert området rundt Porsangerfjorden for å avdekke ulovlig kongekrabbefiske.

– Kystvakten er kjent med at enkelte aktører i kongekrabbefisket fisker i det kvoteregulerte området i øst og frakter fangsten til det uregulerte området i vest for å levere og rapportere fangsten der, opplyser Herland.

(©NTB)

Flere nyheter: