Menu
Lars Magne Ullvang Foto: T. Pindard

Ullvang klar for OL kvalifisering i Ungarn

Gjennom å ha vunnet to nasjonale uttaksløp har Lars Magne Ullvang fra Tysvær kano- og kajakklubb kvalifisert seg til den europeiske OL kvalifiseringen i Szeged, Ungarn.

Av Egil M Solberg | 11.05.2021 11:16:50

Sport: Gjennom å ha vunnet de to nasjonale uttaksløpene som Norges Padleforbund har arrangert i vår, så har Lars Magne Ullvang fra Tysvær kano- og kajakklubb kvalifisert seg til å padle K1 1000m for Norge under den europeiske OL kvalifiseringen i Szeged, Ungarn denne uken.

Kvalifiseringen starter førstkommende onsdag med forsøksheat og semifinaler før det blir arrangert finale torsdag. For å kvalifisere til OL må Lars Magne komme blant topp 2 i finalen torsdag.

For å klare dette må Lars Magne prestere på en høyere nivå enn han noen gang har gjort tidligere i karrieren og inngangen til sesongen har vært preget av sykdom, på startstreken møter Lars Magne også mange langt mer meritterte utøvere som har et betydelig større press på seg for å kvalifisere seg til OL ut fra tidligere resultater.

På tross av en utfordrende vinter viser Lars Magne sine resultater på trening at han er i ferd med å finne toppformen akkurat i tide til OL kvalifiseringen og stiller på start som en av utfordrerne til en OL plass.

Allerede fredag fortsetter konkurransene med World Cup i Szeged hvor Lars Magne skal padle K1 500m.

Påfølgende uke tar Lars Magne turen til Barnaul i Russland hvor han, dersom han ikke lykkes i den europeiske OL kvalifiseringen i Szeged, kan kjempe om den siste ledige plassen i OL på K1 1000m som blir delt ut under den internasjonale kvalifiseringen i Barnaul.

Flere nyheter: