Menu
Kristian Ulekleiv er finaleklar i fellesstarten på skøyter. Foto: Sue Ogrocki, AP / NTB

Ulekleiv til fellesstartfinale med heatseier – Kongshaug falt i semifinalen

Kristian Ulekleiv vant sitt semifinaleheat i fellesstarten på skøyter og er klar for finale. Peder Kongshaug falt i det andre heatet.

Av NTB | 19.02.2022 22:13:48

Sport: Ulekleiv lå lenge beskjedent plassert i feltet og var ikke med i kampen om spurtpoengene som ble delt ut underveis. Noen runder før mål gikk han opp i ledelsen og skrudde opp farten. Han ga ikke fra seg førsteplassen og gikk i mål som førstemann. Det ga 60 poeng og heatseier.

Belgiske Bart Swings fulgte nærmest. Blant de åtte som gikk videre fra heatet var også skøytelegenden Sven Kramer, som går sin aller siste OL-konkurranse.

I det andre semifinaleheatet stakk japanske Ryosuke Tsuchiya og canadiske Jordan Belchos tidlig fra feltet og skaffet seg spurtpoeng nok til å være trygge på finaleplass.

Kongshaug var med i kampen om posisjoner da feltet spiste inn forspranget og gikk forbi, men i en sving noen runder før mål fikk han et feilskjær og havnet i putene. Dermed blir det bare en nordmann i finalen.

– Jeg er ikke helt sikker på hva som skjedde, men det går bra med meg, og jeg gleder meg til å se Kristian i finalen. Han gjorde det helt perfekt i sin semifinale, sa Kongshaug til Discovery.

– Jeg skulle gjerne vært med i det tidlige rykket. Det ville passet meg mye bedre. Plutselig var det bare fem-seks plasser igjen å kjempe om, og det var mange gode i feltet. Jeg går med litt lange skjær som det egentlig ikke er plass til i en fellesstart. Akkurat nå er jeg ikke helt egnet for det, sa han.

(©NTB)

Flere nyheter: