Menu
Oleksandr Zintsjenko var kaptein for Manchester City mot Peterborough tirsdag. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Ukrainske Zintsjenko ledet City til kvartfinale i FA-cupen

Oleksander Zintsjenko (25) var kaptein for Manchester City da de tok seg videre til kvartfinalen av FA-cupen med 2-0-seier over Peterborough.

Av NTB | 01.03.2022 22:20:48

Sport: Fernandinho, som er klubbens kaptein til vanlig, overlot kapteinsbindet til ukraineren Zintsjenko til kampen mot mesterskapsserielaget.

– Det viser viktigheten av situasjonen. Hele klubben er bak denne gesten, bak vår kaptein, sa City-manager Pep Guardiola før kampen.

De markerte også for krigen som pågår i Ukraina.

City har hatt kontroll på kampene i cupen hittil, der de har slått både Swindon og Fulham 4-1 i de tidligere rundene. Mot Peterborough slet de imidlertid lenge før de fikk hull på byllen. Riyad Mahrez og Jack Grealish sikret likevel avansement.

Da kampen kom i gang var det et noe svakt City som ikke greide å legge særlig press på vertene i den første omgangen. Til pause hadde de noe så sjeldent som ikke truffet målet med noen av skuddene.

I den andre omgangen var Peterborough farlig frempå, men de greide ikke å utnytte sjansene. Det straffer seg mot City, som etter en time fikk hull på byllen ved Mahrez, før Grealish doblet like etterpå.

(©NTB)