Menu
Flere busser med ukrainske soldater ble evakuert fra stålverket i Mariupol tirsdag med russisk militæreskorte til en russiskkontrollert fengselsleir i Olenyvka. Samme dag uttalte Ukrainas ombudskvinne for menneskrettigheter at over 3.000 sivile sitter i en annen russiskkontrollert leir i samme område. Foto: AP / NTB

Ukrainske myndigheter hevder 3.000 sivile er plassert i russiskkontrollert leir

Den russiske hæren har plassert over 3.000 sivile fra Mariupol i en tidligere straffeleir nær Olenivka i Donetsk-regionen, ifølge ukrainske myndigheter.

Av NTB | 18.05.2022 04:45:56

Politikk: Sju busser som fraktet med seg ukrainske soldater fra stålverket i Mariupol, ankom tirsdag den tidligere straffekolonien, kjent som nummer 120, nær Olenivka i det østlige Ukraina.

Tidligere tirsdag uttalte Ukrainas ombud for menneskerettigheter Ljudmyla Denisova at sivile er plassert i en annen tidligere straffekoloni, kjent som nummer 52, også den nær Olenivka.

Hun sa at flesteparten av de sivile var blitt holdt innesperret der i en måned, mens sivile som blir vurdert som «særdeles upålitelige», blant dem tidligere soldater og politi, blir holdt der i to måneder.

Denisova sa også at det blant de sivile er rundt 30 frivillige som hadde levert humanitær hjelp til Mariupol mens byen var under russisk beleiring.

Opplysningene er ikke verifisert fra uavhengig hold.