reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ukrainske ledere forsøker å forsikre befolkningen om at en fryktet invasjon fra nabolandet Russland, ikke er nært forestående. Her kjører en kolonne med russiske, pansrede kjøretøy på den annekterte Krim-halvøya. Foto: AP / NTB

Ukrainske ledere maner til ro

Ukrainske ledere forsøker å forsikre befolkningen om at en fryktet invasjon fra nabolandet Russland, ikke er nært forestående.

Av NTB | 26.01.2022 01:36:03

konflikt, krig og fred: Russland har gjentatte ganger nektet for at de planlegger noe angrep, men har samlet anslagsvis 100.000 soldater nær grensa og krever sikkerhetsgarantier fra Nato og USA.

Hittil har ikke diplomatiske forsøk på å komme fram til en løsning, ført fram. USA og Storbritannia har beordret enkelte ambassadeansatte i Kiev til å forlate landet, og Norges utenriksdepartement frarådet mandag alle ikke-nødvendige reiser dit.

I Ukraina prøver myndighetene å berolige innbyggerne. Det er per i dag ingen grunn til å tro at Russland planlegger en umiddelbart forestående invasjon, sa forsvarsminister Okeksij Reznikov i nasjonalforsamlingen tirsdag.

Han påpekte at russiske styrker ikke har dannet det han kaller en «kampgruppering», som kan tvinge seg over grensa.

– Ikke bekymre dere, sov godt. Ingen grunn til å pakke bagasjen, sa han.

Reznikovs kommentarer kommer etter at president Volodymyr Zelenskyj og flere andre tjenestepersoner har forsøkt å tone ned dramatikken. Mandag sa presidenten at situasjonen er «under kontroll».

(©NTB)

Flere nyheter: