Menu
Ukrainske flyktninger registrerte seg for norsk politi på Nasjonalt mottakssenter i Råde, der UDI og flere andre aktører prøvde p ta unna for de mange ankomstene i mars. Foto: Javad Parsa / NTB

Ukrainske flyktninger fikk ikke penger de hadde krav på – UDI må etterbetale

Mange ukrainske flyktninger fikk ikke de økonomiske basisytelsene de hadde krav på da de bodde i akuttmottak. UDI jobber nå med finne ut hvem de skylder penger.

Av NTB | 11.08.2022 20:50:45

Politikk: I midten av juli ble statsforvalterne informert om at Utlendingsdirektoratet (UDI) var kjent med at mange ukrainske flyktninger ikke har fått basisytelser for hele botiden i akuttmottak, melder Aftenposten.

– Dette skyldes tidvis store ankomster, oppstart av mange nye akuttmottak og en generell mangel på betalingskort for driftsoperatører, går det fram av et informasjonsnotat avisen har fått innsyn i.

I mars og april ble det registrert opp mot 500 ankomster av ukrainske flyktninger daglig.

UDI prøver nå å kartlegge omfanget av flyktninger som ikke har fått pengene de hadde krav på. De vil få etterbetalt utestående beløp, opplyser UDI.

– Vi kan foreløpig ikke si noe om når vi vil starte selve tilbakebetalingene, men UDI ønsker å presisere at dette er en høyt prioritert sak, og at det er mange som jobber med saken, skriver presserådgiver Per-Jan Brekke i UDI.