Menu
Marta Kostjuk fra Ukraina vil at tennisforbundene WTA og ATP reagerer strengere mot Russland. Foto: AP / Kamran Jebreili / NTB.

Ukrainsk tennisstjerne krever hardere sanksjoner mot Russland

Marta Kostjyuk krever at russiske tennisspillere kastes ut av WTA- og ATP-turneringer. – Ingen kan være nøytrale i dette, sier hun.

Av NTB | 11.03.2022 09:25:28

Krig og konflikter: Den 19 år gamle ukraineren var tydelig preget av krigen i hjemlandet etter seieren i første runde i WTA Masters-turneringen i Indian Wells torsdag.

– Helt ærlig, i den mentale tilstanden jeg er i, var det veldig tøft å gå på banen i dag, sa Kostjuk etter seieren i tre sett over belgiske Marjyna Zanevska, som er født i Ukraina.

De to ukrainerne holdt lenge rundt hverandre etter kampen.

Kostjyuk benyttet også anledningen til å kritisere forbundene WTA (kvinner) og ATP (menn) for manglende sanksjoner mot russiske spillere. Turneringer i Russland er avlyst og Russland er nektet å spille i Davis Cup, men russiske spillere får fortsatt delta i ATP- og WTA-turneringer.

– Jeg er ikke enig i det som gjøres. Se på hva andre idretter har gjort, sier hun, med referanse til at de fleste idrettsforbund nå nekter russiske utøvere å delta.

Kostjyuk er heller ikke imponert over uttalelser fra russiske utøvere og viser til Daniil Medvedev, som beklager krigshandlingene, men som ikke vil fordømme den russiske invasjonen.

– Du kan ikke være nøytral i dette. «Nei til krig»-uttalelser sårer meg, for de har ingen substans, sa Kostjuk.

(©NTB)