Menu
Ukrainske soldater bærer kisten med den drepte obersten Oleksander Makhatsjek i Zjytomyr i Ukraina. Han er en av titusener av ukrainske og russiske soldater som er blitt drept i den over tre måneder lange krigen. Foto: Natatsja Pisarenko / AP / NTB

Ukrainsk rådgiver tror krigen vil vare i opptil et halvt år til

En av rådgiverne til Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj spår at krigen vil vare i ytterligere to til seks måneder avhengig av hvor mye våpen Ukraina får.

Av NTB | 04.06.2022 09:45:57

Politikk: – Dette kan fortsette i ytterligere to til seks måneder, sier Mykhailo Podoljak i et intervju med den Putin-kritiske russiske nettavisen Medusa.

En annen viktig faktor om vil avgjøre krigens varighet, er stemningen i Europa, Ukraina og Russland, mener han.

Fredsforhandlinger er ifølge Podoljak kun aktuelt når situasjonen på bakken er slik at Russland ikke lenger kan diktere betingelsene for en fredsavtale.

Han tror ikke krigen vil ta slutt selv om Ukraina skulle velge å avstå territorium til Russland.

Rådgiveren hevder at i alt 80.000 russiske soldater, ukrainske separatister og leiesoldater er blitt drept eller såret så langt i krigen, opplysninger som ikke er bekreftet fra uavhengig hold.

Han hevder videre at Russland mistet så mange som 1.000 soldater per dag i begynnelsen av invasjonen, mens tapstallene til Russland og Ukraina i dag er mer «sammenlignbare».

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har nylig uttalt at 100 ukrainske soldater blir drept og 500 såret hver eneste dag.